İletişim Fakültesi kış
PROGRAMLAR

İletişim Fakültesi

29 Ocak-2 Şubat 2024

Film Kültürü

Dr. Öğr. Üyesi. Ebru Thwaites Diken

Bu ders öğrencileri film kültürünün ana kavramlarıyla tanıştırmak üzere tasarlanmıştır. Öğrenciler film, kültür ve toplumsal cinsiyet arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleyeceklerdir. İçerik ve biçim, anlatı ve anlatım ayrıntılı olarak tartışılacak, her öğrenci kolektif film yapım sürecinin neresinde yer alabileceğini anlama şansı bulacaktır.

 

Televizyon Dizileri

Doç. Dr. Ayşegül Kesirli Unur

Bu ders kapsamında öğrencilere “Türkiye’de Televizyon dizileri ve nitelik” ve “Dijital platformlar döneminde Türkiye’de televizyon dizileri” konuları bahsedilecek ve öğrencilere tartışma ve değerlendirme ortamı sunulacaktır.

 

Film Analizi

Dr. Öğr. Üyesi Ayça Çiftçi

Bu ders kapsamında öğrenciler izledikleri bir filmi oluşturan temel ögeler hakkında bilgi sahibi olacak ve bunların filme nasıl hizmet ettiğini, nasıl anlamlara gelebileceğini ve çağrışımlar yapabileceğini yakın bir şekilde takip edebilecek. Film teknikleri ve filmin organizasyon yapısını saptamaya dair fikir edinecekler.

 

Eleştirel Düşün, Akıllıca Tıkla! 

Dr. Öğr. Üyesi Esra Ercan Bilgiç

Bu dersi alan öğrencilerden, dijital medyada takip ettikleri herhangi bir içeriği eleştirel açıdan analiz edebilme yeteneğini kazanmaları beklenmektedir. Eleştirel medya okuryazarlığı yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Sosyal Sorumluluk ve Medya 

Dr. Öğr. Üyesi Ethem Özgüven

Ders temelde, medyanın ürettiği içeriklerde yansıttıklarına dair sorumluluklarını incelemektedir. Medyadaki paylaşımlarım kitlesine karşı sorumluluklarının neler olduğu ele alınacaktır. Derste ayrıca, Türkiye'den sosyal sorumluluk projeleri, onların medyadaki yerleri gibi örneklerin incelenmesi amaçlamaktadır. Dersin bir diğer amacı, öğrencileri etik konular üzerinde bilgilendirmek ve bu konuya dair bir farkındalık yaratmaktır.

 

Tasarım Odaklı Düşünce ile Görsel Çözümler 

Dr. Öğretim Üyesi Dilek Gürsoy

Ders, görsel iletişim tasarımı projeleri için fikir üretme ve yaratıcı problem çözme becerileri üzerine odaklanır. Öğrencilere fikir üretme süreci, konsept geliştirme, araştırma yöntemleri ve yöntembilim konuları tanıtılır.

  

Reklamcı Gibi Düşünmek

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Bengi Özçelik

Bu dersin amacı öğrencilerin yaratıcı fikir üretme kapasitelerini keşfetmesini ve geliştirmesini sağlamaktır. Yapılacak uygulamalarla öğrencilerin özgün fikirler üretmesi, bu fikirleri işe koyması, sonuçlarını tartışması hedeflenmektedir. 

  

Halkla İlişkilerde Sosyal Paydaşlar

Dr. Öğretim Görevlisi Öykü Gül

Bu derste, halkla ilişkilerde paydaş odaklı iletişim anlayışı temelinde, farklı kurumların sosyal paydaş haritalarının çıkartılması hedeflenmektedir. 

 

Oyun Tasarlama Süreçleri

Doç. Dr. Nuri Kara

Son derece karmaşık ve çok boyutlu bir süreç olan oyun tasarlama bir o kadar da eğlencelidir. Bu ders, bir oyunun bir fikir kıvılcımından bilgisayarlarımızda ya da konsollarımızda oynadığımız oyunlara varıncaya kadar geçirdiği gelişim aşamalarını ele alacaktır.

 

Blender'da 3 Boyutlu Modellemenin Temelleri

Dr. Öğr. Üyesi İrem Çoban

Bu ders kapsamında öğrencilerin üç boyutlu modellemenin temelleri öğretilecektir. Blender’ın ana hatları ile tanıtılacağı bu derste üç boyutlu tasarımın temel ilkelerine de değinilecektir.

 

Unreal Engine'de Oyun Çevresi Tasarımı

Öğr. Gör. Başak Çakmak

Bugün oynadığımız çok sayıda oyun Unreal Engine oyun motoru ile yapılmaktadır. Bu derste Unreal Engine’de oyun çevresi tasarımının temel ilkelerine giriş yapılacaktır.

 

Sanat ve Kültür

Doç. Dr. Serhan Ada

Bu ders, öğrencileri kültür endüstrilerin farklı dalları ve yaratıcı ekonomi alanları olan; yayıncılık, performans sanatları, film endüstrisi, müzik vb ile tanıtmayı ve etkinlikler/kurumlar ve bunları analizi yoluyla eleştirel bir bakış kazandırmayı amaçlar.

 

Görme Biçimleri

Dr. Öğretim Üyes, Melis Bilgin Koen

Bu ders kapsamında öğrencilere resimden reklamlara, görselleri ve imgeleri anlamanın, eleştirel bir görme biçiminin iç yüzünü anlamaya dair yöntemleri tanıtmak amaçlanmıştır.

 

Oyunculuğa İlk Adım

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Halaçoğlu

Bu ders, performans sanatlarının bir parçası olan oyunculuğun temelleri hakkında öğrencilere temel kavramları tanıtır ve ayrıca tiyatro terimleriyle tanıştırır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lise Kış Okulu’nu iptal etme hakkını saklı tutar.

SIK SORULAN SORULAR

Dünden Bugüne Ekonomi

22-26 Ocak 2024

Akıllı Teknolojiler

22-26 Ocak 2024

Önce Sağlık

22-26 Ocak 2024

İşletme Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

29 Ocak - 2 Şubat 2024

İletişim Fakültesi

29 Ocak - 2 Şubat 2024

İstanbul Bilgi Üniversitesi Lise Kış Okulu eğitimleri online olarak gerçekleştirilecektir.
Liselerin 9-10-11-12. sınıf öğrencileri Lise Kış Okulu’na başvurabilir.
Programlar kısmında detaylı bilgi mevcuttur. Her program için kontenjan bulunmaktadır.
Aynı tarihlerde olmadığı sürece birden fazla program seçebilirsiniz.
Evet, Lise Kış Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.
Son başvuru tarihimiz 12 Ocak 2024

Dünden Bugüne Ekonomi

2700 ₺ (KDV dâhil)

Akıllı Teknolojiler

2700 ₺ (KDV dâhil)

Önce Sağlık

2700 ₺ (KDV dâhil)

İşletme Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

2700 ₺ (KDV dâhil)

İletişim Fakültesi

2700 ₺ (KDV dâhil)

Ödemenizi başvurunuzu tamamladıktan sonra yapabilirsiniz.